Skapa en helhetsupplevelse
Mikrobryggerier

Skapa en helhetsupplevelse

Med ölet i centrum kan du skapa en helhetsupplevelse där det är möjligt att erbjuda en exklusiv semester full av lärande och olika nya smakkombinationer. Våga tänka nytt och låt inte öl bara vara något som dricks på kvällen – det kan faktiskt lika gärna vara del av en nytänkande frukostinspiration!

Öl till frukost?

Hur ska en frukost egentligen se ut? Många kör på med sina vanor och äter samma saker varje dag, men en modern frukostinspiration kan bygga på helt nya tankebanor. Har du ett mikrobryggeri vill du säkert att en speciell temaresa ska ha öl i centrum hela vägen, från morgon till kväll. Ska du då ställa fram öl på frukostbordet till gästerna? Nej, det skulle förmodligen upplevas som något helt annat än frukostinspiration och som den nya trenden där frukosten är viktig. Låt vanlig frukostmat dukas fram, men kombinera den med något som anknyter till öl. Kanske kan du koka marmelad som innehåller öl, bjuda på ett varmt nybakat bröd som smaksatts med öl, eller få in ölets smak på något annat sätt. På det sättet kan ditt mikrobryggeri finnas med som en inspiration under frukosten. Om ölet dyker upp på oväntade sätt kan det skapa en överraskad positiv känsla, vilket gör att det lättare blir något besökarna minns.

En lång historia

Ölet har en lång historia i Sverige eftersom det druckits öl åtminstone sen bronsåldern. Detta är också något du kan spinna vidare på om du ska skapa en resa med olika besöksmål. Kanske finns det några hällristningar eller en annan historisk sevärdhet som går att besöka, där du kan presentera ölets historia. Det kan bli en fin fortsättning efter din frukostinspiration och skapa en bra inramning till besöket i ditt mikrobryggeri, där ni såklart ska tillbringa mer tid. I bryggeriet kan du ha fokus på ölets nutid, med tillverkningsprocessen. Du kan förklara hur ett mikrobryggeri fungerar, svara på frågor och så vidare. Där är det också möjligt att bjuda på smakprov av olika slags öl.

Avsluta med en middag

De flesta tycker om att få en fin middag. Om dagen började med frukostinspiration där öl fanns med på ett hörn, och sen följdes av olika aktiviteter som hade ölet i fokus, passar det perfekt att avsluta med en vällagad middag. Det går att ordna genom att samarbeta med någon lokal restaurang som kan tänka sig att anpassa menyn så att det blir mat som passar bra att äta till öl.