Mikrobryggeri en het trend
Mikrobryggerier

Mikrobryggeri en het trend

Det är en het trend som drar över Sverige som växer mer för varje år. Det är som vi svenskar aldrig blir mätta på denna härliga trend! Vi hittar de små bryggerierna över hela Sverige från norr till söder. Vi vill alla vara med och kan vi inte brygga vill vi gärna provsmaka och köpa.

Mikrobryggerierna finns i de stora städerna men även ute på landsbygden där det praktiskt taget har skett en explosionsartad utveckling. Man behöver inte åka långt för att hitta sin lokala ölproducent. Det är en kul utveckling att följa i Sverige med all den framgång bryggerikulturen haft och har. Bryggarmästarna har många munnar att stilla så konsumenterna kommer säkerligen finnas kvar och bli fler.

Enligt rapporter dricker en genomsnittlig svensk 342 stycken 50 cl burkar per år! Vi svenskar gillar öl kan man lugnt konstatera, men vi dricker mindre än man gör i Tyskland och Tjeckien i alla fall. För bara cirka 20 år sedan fanns det 25 stycken bryggerier i Sverige och nu är vi uppe i hundratals, vilken utveckling! Det är en bra utveckling för Sverige att gå från massproducerat öl till det lilla genuina bryggeriet.