Öl och pasta – den perfekta kombon
Mikrobryggerier

Öl och pasta – den perfekta kombon

Vankas det fest? Då behöver du inte krångla till det i onödan. Bjud på en god öl från ett närliggande bryggeri och en god pastarätt. Svårare än så behöver det inte vara. Med rätt ingredienser får du till den perfekta kombinationen som gästerna kommer att älska.

Fixa festen med enkel och god mat

Att anordna en fest kan ibland kännas både pirrigt och övermäktigt. Oftast är det vi själva som sätter agendan och belastar oss med alldeles för många krav helt i onödan. I grund och botten är det trots allt sällskapet som spelar störst roll för att festen ska bli lyckad och maten och drycken blir en sekundär komponent. Men det är ändå viktigt att bjuda på något som gästerna tycker är gott. Dock behöver man inte göra en nobelmiddag för att göra gästerna nöjda. Faktum är att en enkel pastarätt kan göra susen. Servera exempelvis Barillas pasta med pesto och köp hem några öl från ett bryggeri i din närhet. Det kommer gästerna uppskatta då öl och en god pastarätt är en mycket bra kombination som lämpar sig lika bra året om.

Gör din egen pasta

Om du vill impa med din matlagning kan du strunta i att köpa pastan färdig, gör din egen istället. Att göra sin egen pasta är både roligt och givande. Dels kommer den att smaka bättre än den torra man köper färdig i butik och dels kommer den att få gästerna att bli riktigt imponerade av dina kunskaper i köket. Det är inte svårt att göra egen pasta, men långt ifrån alla gör det då det finns färdig att köpa i butik.

Bra mat för alla

Det kan vara svårt att veta vad man ska servera sina gäster då vissa äter olika saker. Exempelvis kan det finnas allergier som gör att folk inte kan äta vissa livsmedel, men det kan även finnas veganer och vegetarianer bland sällskapet. Då är pasta en utmärkt rätt att servera till alla då den kan kombineras både med kött och grönsaker. Servera alla tillbehören separat bredvid pastan så att folk själva kan välja vad de vill ha. På så vis slipper du tillaga flera olika rätter och folk slipper känna sig exkluderade eller särbehandlade. Du kommer framstå som en bättre värd när gästerna får äta samma maträtt men ändå själva välja vad de vill äta och inte.