Mikrobryggerierna skapar arbetstillfällen
Mikrobryggerier

Mikrobryggerierna skapar arbetstillfällen

Alla dessa mikrobryggerier skapar nya arbetstillfällen både i staden men framförallt ute på landsbygden. Mikrobryggerierna hjälper till att hålla landsbygden levande och skapar möjligheter till jobb vilket är otroligt viktigt ute på vår fina landsbygd.

Nya rapporter visar att mikrobryggerierna växer så det knakar. Arbetena som skapas kan vara allt från skötsel på gården till arbete med tillverkningen av öl, vin och cider. Vi har mycket äpple i Sverige att ta vara på så att arbeta som äppelplockare är ett annat jobbtillfälle som dyker upp mer och mer.

För att generera ännu mer arbetstillfällen skulle det passa fint med en möjlighet att sälja sin lokalproducerade dryck direkt på gården. På landsbygden och mindre orter står dryckesproducenterna för 2 500 av jobben enligt rapporten från dryckesbranschen 2019. Många bäckar små sägs det ju och med möjlighet att skapa ännu fler arbetstillfällen kan det finnas en marknad för nya jobb här.

Gårdsbryggerierna hjälper också till att göra landsbygden mer attraktiv för turism för både svenskar och andra som reser hit på semester. Turismen i sin tur skapar ännu mer arbetstillfällen så vi kan bara säga skål för mikrobryggerierna och dess framgång!