Starta ett eget bryggeri
Mikrobryggerier

Starta ett eget bryggeri

Att starta eget är något som många människor drömmer om i Sverige. Men i själva verket finns det en mängd olika saker att tänka på. Som tur är finns företag som Qred som kan hjälpa till med att täcka initiala kostnader när man öppnar bolaget. De erbjuder nämligen företagslån till företag som vill satsa på något nytt.

När det kommer till att starta ett eget bryggeri så finns det dock en mängd andra saker som man måste tänka på. Detta då svenska bryggerier regleras på ett annat sätt än utländska. Bland annat måste man ha speciella tillstånd för att få sälja alkohol i Sverige. Därför kommer denna artikel att gå igenom en mängd olika saker som man måste tänka på innan man startar ett eget bryggeri.

Vilken typ av dryck ska bryggas?

Det första man bör tänka på är vilken typ av dryck man vill brygga. I Sverige är det väldigt populärt att dricka öl i jämförelse till vin. Den svenska jorden är nämligen inte anpassad efter vindruvor, vilket har gjort att Sverige i princip inte har några viner som tillverkas inom landet. Därför måste man i så fall importera vindruvorna från utlandet, vilket kan bli mycket dyrt. Det är därför mycket populärt att brygga egen öl, detta då Sverige odlar alla de ingredienser som behövs.

Hur storskalig vill man att verksamheten ska vara?

En del som brygger öl där hemma vill endast att nära och kära ska kunna smaka den. Men en del vill faktiskt satsa stort på sin verksamhet och sälja ölen runtom i hela landet. Det är därför viktigt att tänka på vilken typ av bryggeri man ska starta. Nämligen om det ska vara storskaligt eller ej.