Öl så mycket mer än en dryck
Kuriosa om öl

Öl så mycket mer än en dryck

Öl kan användas till så mycket mer än bara som dryck. Öl innehåller ämnen som vitaminer och proteiner som är bra för hud och hår. En ansiktsmask med öl kan minska rynkor eller varför inte testa att använda öl i håret. Efter hårtvätt är det fördelaktigt att skölja håret med öl och håret känns extra lent och härligt!

Drycken kan också användas som hälsoboost om man dricker en liten mängd. Öl innehåller mycket näring som exempelvis zink, kalium och kisel. Mängden lösliga fibrer är också stora och det är bra för tarmen. Lider man av b-vitaminbrist innehåller alkoholfri öl en riklig mängd. Öl är antioxidativ och hjälper då till att ta hand om våra celler i kroppen. Drycken stärker ditt skelett och ökar det goda kolesterolet vilket är bra oss.

Vid förkylningstider är det värt att prova att värma på lite öl för att bli frisk snabbare. Det är ett gammal knep mot förkylning som hjälper till att öppna upp täppta näsor och bygga upp immunförsvaret. Dessa tips med öl kan hjälpa dig med din skönhetsrutin eller för att få i dig extra näringsämnen, men då pratar vi om något glas per vecka – att dricka mycket öl ger dig motsatt effekt.