Ställ ut ditt nya öl på mässa
Öl

Ställ ut ditt nya öl på mässa

Att delta i en mässa kan vara en fantastisk möjlighet för ett mikrobryggeri att visa upp sina produkter och nå ut till en bredare publik. För att göra det bästa av mässupplevelsen är det viktigt att tänka på några avgörande faktorer.

Hitta rätt mässbord för ändamålet

För det första är valet av mässbord av stor betydelse. Ett bra mässbord bör vara både funktionellt och attraktivt. Det bör vara tillräckligt rymligt för att rymma provflaskor, ölglas och eventuellt marknadsföringsmaterial. Dessutom bör det vara väl utformat och representativt för bryggeriets varumärke och stil.

Välj en bra och tillgänglig plats

Att välja en strategiskt belägen plats kan maximera exponeringen för bryggeriets produkter. Det är oftast bäst att vara nära ingången eller i närheten av andra populära utställare. På så sätt kan man dra nytta av den ökade trafiken och attrahera fler besökare till mässbordet.

Att tänka på när du lanserar ditt nya öl

När det gäller lanseringen av ett nytt öl från ditt bryggeri på mässan finns det några saker att tänka på. Utöver helhetsintrycket bör man ha tillräckligt med provsmakningsglas och provflaskor tillgängliga för att ge besökarna en smak av det nya ölet. Det kan också vara en bra idé att erbjuda specialerbjudanden eller rabatter för att locka besökarna att prova och köpa ölet.

Slutligen är det viktigt att bryggeriet marknadsför sin närvaro på mässan i förväg. Genom att använda sociala medier, nyhetsbrev eller olika annonser kan man bygga upp förväntan och locka besökare till mässbordet.