När är en öl är som godast
Mikrobryggerier

När är en öl är som godast

För många av oss finns det inget som är så avslappnande som att i lugn och ro få ta sig en kall och riktigt god öl. Det ger ett lugn i sinnet samtidigt som det kan vara fantastiskt gott. Sen är vi alla olika gällande valet av öl. En del har en favoritöl, andra varierar mellan ett par olika och en del provar nya ölsorter hela tiden.

På senare år har det gått en kraftig trend inom ölbranschen. Det handlar givetvis om mikrobryggerier. Det har poppat upp nya mikrobryggerier på mängder av platser runt om i landet och ölintresset har nog aldrig varit större.

När är det som godast att dricka en öl?

Frågan i rubriken är givetvis högst individuell och därmed finns det inte några rätta eller felaktiga svar på frågan, men några exempel då många föredrar att dricka en kall öl kan man enkelt plocka fram. Så nedan kommer en liten lista på bra tillfällen att ta en kall öl. Har du inte provat det själv får du ge det en chans och utvärdera. Håll till godo:

  • I bastun – När man sitter i bastuns värme och njuter är det en härlig känsla att ta en klunk iskall öl. Kontrasten från värmen i bastun och kylan från ölen skapar en skön känsla när den rinner ner längs strupen och halsen. Det ger dessutom dubbel avkoppling för både kropp och själ.
  • När man renoverat – Efter en renovering eller hårt arbete i allmänhet är det alltid gott att varva ner med en öl. Har du en renovering nära förestående kan du hitta allt mellan golv och tak hos Rörfokus som även har bra produkter till trädgården.
  • När man grillar – För många är det en tradition att när grillen tänds då öppnas ölen. Särskilt under varma sommardagar är det väldigt gott att dricka en kall öl samtidigt som man känner doften av nygrillad mat.
  • Till fotbollsmatchen – En kall öl kan vara utmärkt för att lugna nerverna inför en fotbollsmatch. Då handlar det inte om matcher du själv ska spela utan matcher som du ser på tv eller live. Att samlas ett gäng och dricka några öl inför en viktig match är något många gör och det blir ofta en trevlig tillställning, i synnerhet om laget man hejar på också vinner.

För att sammanfatta kan en öl många gånger verkligen bidra till en riktigt bra atmosfär. Det är dock viktigt att man dricker med måtta. Dels för sin egen skull men dels även med tanke på omgivningen. Det är ju alltid kul att komma ihåg upplevelser istället för att ha minnesluckor och ångest för vad man kan ha hittat på med för många öl innanför västen.