Öl i matlagning
Öl

Öl i matlagning

Det finns många rätter som kan sticka ut lite extra om de tillagas med öl. Vi har de klassiska mustiga grytorna som gärna vill kokas samman med ett kraftigt öl som exempelvis porter och stout. Ska man laga en lättare rätt som kokta blåmusslor är ett tips att använda sig av ett veteöl som hjälper musslorna att bli riktigt mumsiga i och med syrligheten i ölet.

Något som kan uppstå när man lagar mat med öl att det kan bli för mycket öl i maträtten och då kommer beskan fram. Men det går att rädda upp med mer fond, sötma och syrlighet. Som exempel kan du rädda upp något som gått åt skogen med honung och citron. Glass av öl? Ja det fungerar utmärkt. Det finns både sorbet och vanlig glass gjord av öl! Vad säger du om kombinationen choklad och stout, det kanske inte är så dumt ändå!

Det finns många möjligheter med öl i mat,bröd, glass och andra desserter. Det gäller att våga prova sig fram och experimentera, annars kan man följa ett recept på någon hemsida om man är ny på matlagning med öl.